LG 31.211 FAO 200

“LG 31.211 giver dig en suveræn kombination af højt udbytte, perfekt stivelsesindhold og høj cellevægsfordøjelighed. Optimal kvalitetsprofil til højt ydende malkekøer med høj andel af majs. Sorten har over flere år vist usædvanligt robuste dyrkningsegenskaber, uanset hvor den er blevet dyrket. En utrolig stærk sort, der er blevet en af de mest efterspurgte sorter i Nordeuropa. Med LG 31.211 vælger du højt udbytte, høj kvalitet og høj stabilitet!

  • Højtydende topkvalitet
  • Høj fordøjelighed af cellevægge
  • Usædvanligt robuste dyrkningsegenskaber
  • Stærk forårsudvikling
  • Store fyldte kolber
  • Middel stay-green – harmonisk afmodning

Klik og se datablad

Forhandles af: Linds A/S

LG ANIMAL NUTRITION

Suveræn kvalitetsprofil, høj ydelse og de bedste dyrkningsegenskaber

De majssorter, der tildeles det gule LGAN stempel i Danmark er nøje udvalgte efter en lang række kriterier. Sorterne vurderes på baggrund af vores egne forsøgsresultater samt minimum 2 års resultater i Landsforsøgene, hvor høj NDF-fordøjelighed er et af nøglekriterierne. Vigtige parametre derudover er bl.a. totalt energiudbytte, energiværdi (NEL20, MJ/kg TS), stivelsesudbytte, stivelsesindhold og udbyttestabilitet.

Høj NDF-fordøjelighed – et klart forædlingsmål hos Limagrain

Limagrain har det klare forædlingsmål, når det drejer sig om udvikling af helsædssorter til malkekøer, at både NDF-fordøjelighed og stivelsesindholdet skal optimeres. Det giver os majssorter med den bedste kvalitetsprofil, hvor fordøjeligt NDF og stivelse indgår i en perfekt balance.

Du kan kende sorterne med den højeste NDF fordøjelighed på det gule LG Animal Nutrition stempel, som her op til højre.

HVAD ER NDF OG HVILKEN BETYDNING HAR FORDØJELIGHEDEN AF NDF?

NDF er fibre – også kaldet cellvægsstoffer.

”NDF består hovedsageligt af cellulose, hemicellulose og lignin. Lignin-delen er helt ufordøjelig, mens cellulose og hemicellulose kan udnyttes via mikroorganismers nedbrydning i vommen hos drøvtygger. Der er stor forskel på majssorters NDF-fordøjelighed. Variationen skyldes dels forskelle i indholdet af lignin, dels forskelle i strukturen af cellevægsstofferne.”

Grundlæggende dannes der 3 slags organiske syrer ud fra kulhydraterne: sukker giver meget smørsyre, stivelse meget propionsyre, og NDF meget eddikesyre. Man har fundet ud af, at den ideelle sammensætning af de organiske syrer i vommen, når det gælder produktion af mælk, er 60 procent eddikesyre, 20 procent propionsyre og 20 procent smørsyre.

De organiske syrer omdannes via koens stofskifte til fedt, sukker og protein i koens mælk, samt fedt og protein i kød. Meget eddikesyre giver mere fedt og protein i mælken.

  • Forårsudvikling
  • Plantehøjde
  • Afgrødedækning af jorden
  • Dækning af kolbe
  • Standfasthed
  • Stay-green