LG 31.218 FAO 205
LG 31.218 er en kvalitetssort med et enormt potentiale. Sorten ligger i toppen på sortsvlagmajs.dk og på lune lokationer er der kæmpe udbytte potentiale. LG 31.218 giver ensilage md meget høj foderværdi, der kan indgå i rationer med store mængder majs. Flotte og fyldte kolber. Stærk forårsudvikling og rigtig god bladsundhed.
- Enormt højt udbytte potentiale
- Høj fordøjelighed af cellevægge
- Stærk forårsudvikling
- God bladsundhed
- Middel stay-green
- I toppen på sortsvalgmajs.dk
Forhandles af: Nordic Seed
LG ANIMAL NUTRITION
Suveræn kvalitetsprofil, høj ydelse og de bedste dyrkningsegenskaber
De majssorter, der tildeles det gule LGAN stempel i Danmark er nøje udvalgte efter en lang række kriterier. Sorterne vurderes på baggrund af vores egne forsøgsresultater samt minimum 2 års resultater i Landsforsøgene, hvor høj NDF-fordøjelighed er et af nøglekriterierne. Vigtige parametre derudover er bl.a. totalt energiudbytte, energiværdi (NEL20, MJ/kg TS), stivelsesudbytte, stivelsesindhold og udbyttestabilitet.
Høj NDF-fordøjelighed – et klart forædlingsmål hos Limagrain
Limagrain har det klare forædlingsmål, når det drejer sig om udvikling af helsædssorter til malkekøer, at både NDF-fordøjelighed og stivelsesindholdet skal optimeres. Det giver os majssorter med den bedste kvalitetsprofil, hvor fordøjeligt NDF og stivelse indgår i en perfekt balance.
Du kan kende sorterne med den højeste NDF fordøjelighed på det gule LG Animal Nutrition stempel, som her op til højre.
HVAD ER NDF OG HVILKEN BETYDNING HAR FORDØJELIGHEDEN AF NDF?
NDF er fibre – også kaldet cellvægsstoffer.
”NDF består hovedsageligt af cellulose, hemicellulose og lignin. Lignin-delen er helt ufordøjelig, mens cellulose og hemicellulose kan udnyttes via mikroorganismers nedbrydning i vommen hos drøvtygger. Der er stor forskel på majssorters NDF-fordøjelighed. Variationen skyldes dels forskelle i indholdet af lignin, dels forskelle i strukturen af cellevægsstofferne.”
Grundlæggende dannes der 3 slags organiske syrer ud fra kulhydraterne: sukker giver meget smørsyre, stivelse meget propionsyre, og NDF meget eddikesyre. Man har fundet ud af, at den ideelle sammensætning af de organiske syrer i vommen, når det gælder produktion af mælk, er 60 procent eddikesyre, 20 procent propionsyre og 20 procent smørsyre.
De organiske syrer omdannes via koens stofskifte til fedt, sukker og protein i koens mælk, samt fedt og protein i kød. Meget eddikesyre giver mere fedt og protein i mælken.

- Forårsudvikling
- Plantehøjde
- Afgrødedækning af jorden
- Dækning af kolbe
- Standfasthed
- Stay-green