Om os

LIMAGRAIN

LG er et brand af Limagrain. Limagrain blev grundlagt i 1965 som et andelsselskab af landmænd i Limagne området i det centrale Frankrig. Formålet var oprindeligt at producere såsæd til planteavlen i området. Siden har selskabet udvidet sine aktiviteter, der i dag hviler på 3 bærende søjler: såsæd, grøntsagsfrø, samt ingredienser til bageri- og industriformål.
Limagrain har kontrakter med mere end 1.300 af sine medlemmer, der dyrker og producerer såsæd af et utal af vores forskellige afgrøder. I dag er Limagrain verdens 4. største frøfirma med afdelinger i 49 lande, 61 forædlingsstationer og mere end 9.335 medarbejdere. Limagrain arbejder konstant på at forædle stærkere og bedre sorter tilpasset fremtidens udfordringer i forskellige lande og regioner, til gavn for verdens landmænd og fødevareforsyning. Hele 16,2 % af Limagrains omsætning investeres i forskning og udvikling.

SPECIALIST I TIDLIGE LG MAJSSORTER

I 1965 tog andelsselskabet navnet LIMAGRAIN og etablerede sin første forædlingsstation for majs ved Domaine de Mons i Aubiat i det centrale Frankrig. Målet var at skabe nye sorter af majs tilpasset det nordlige Europa. I 1970 lykkedes det Limagrain at få registreret sin første majs hybrid LG11. LG 11 blev startskuddet til den rivende udvikling inden for tidlige majssorter, der flyttede nordgrænsen for majsdyrkning fra ca. midten af Frankrig til der, hvor den er i dag – nemlig under de Skandinaviske himmelstrøg.

LIMAGRAIN A/S

Limagrain A/S er det Skandinaviske salgsselskab i Limagrain Field Seeds, som er Europas største leverandør af udsæd. Limagrain er markedets førende leverandør af majsudsæd og vi leverer desuden stærke sorter inden for raps, byg og bælgsæd mm. Sorterne markedsføres under brandet LG, som er et internationalt brand for udsæd forædlet af Limagrain. Alt frø fra LG distribueres via et solidt forhandlernet.

 

Puy des Dome
Majsplanter
LG ballon over Limagne