Sprøjt mod rapsjordloppens larve


En af de vigtigste sprøjtninger i rapsen står for døren lige nu. Det drejer sig om sprøjtningen mod rapsjordloppens larve. Der har i år været store problemer med bladangreb mange steder, og flere har sprøjtet adskillige gange. Det er dog ikke muligt at vurdere behovet for at bekæmpe larveangreb ud fra omfanget af bladangreb. Larveangreb kan være meget tabsvoldende, og da der ikke findes gode værktøjer til at vurdere behovet, anbefales bekæmpelse generelt.

Bekæmpelsestidspunktet mod larver er ret fleksibelt og kan udføres fra 4-5 løvbladstadiet til medio oktober. I milde efterår er også set en relativ god bekæmpelseseffekt mod larver langt ind i november, men det anbefales at udføre bekæmpelsen senest i oktober.

Lamdex må i efteråret kun anvendes i vækststadie 9-13 (fremspiring til og med 3 løvblade udviklet) og kan derfor ikke anvendes til bekæmpelse af rapsjordloppens larve. Kaiso Sorbie er pt. det eneste middel, der er godkendt til bekæmpelse af larver. Der er ingen restriktioner på tidspunktet for anvendelse af Kaiso Sorbie i efteråret. Anvend fuld dosis på 0,1 kg pr. ha.

Har du spørgsmål?
Vi står altid til rådighed

Find vores medarbejdere
Skriv til os

75 89 22 00